ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2014

 • Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

  ΤΣΑΠΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ - "Ο ΧΡΥΣΟΘΗΡΑΣ"
  ΤΣΑΠΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ - "Ο ΧΡΥΣΟΘΗΡΑΣ"
  "Ο Χρυσοθήρας" Πιάνο: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα δοθεί μία παράσταση που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Την προβολή της θρυλικής βουβής ταινίας του Τσάρλυ Τσάπλιν θα επενδύσει μουσικά ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος παίζοντας στο πιάνο γνωστά κομμάτια, ή, και αυτοσχεδιάζοντας εκείνη την στιγμή.
 • Δευτέρα 01 Σεπτεμβρίου 2014

  ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΑΝ ΝΤ'ΑΡΚ
  ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΑΝ ΝΤ'ΑΡΚ
  Το Πάθος της Ζαν ντ' Αρκ (Ιωάννα της Λωραίνης)   Προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Theodor Dreyer με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Πρωτότυπη μουσική Σύνθεση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΥΡΗΣ   Ένα από τα διασημότερα έργα του βουβού κινηματογράφου (σκηνοθεσία Carl Theodor Dreyer, 1928). Την ταινία έχει επενδύσει με πρωτότυπη μουσική ο συνθέτης Γιάννης Σφυρής. Θα συμμετέχουν 10 μουσικοί, 4 εκτελεστές οργάνων και 6 χορωδοί του φωνητικού συνόλους "Eklipsis", υπό την διεύθυνση του Ματθαίου Λεγάκη. Το έργο εξιστορεί με συγκλονιστικό τρόπο την ιστορία της Ιωάννας της Λωραίνης που είχε τεθεί επικεφαλής των Γαλλικών στρατευμάτων κατά των Άγγλων κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου. Οι Γάλλοι στρατιώτες θεωρούσαν την Ζαν ντ΄Αρκ ως άγια γυναίκα που εστάλη από τον Θεό για να βοηθήσει την πατρίδα της. Όταν τελικά to1429 αιχμαλωτίστηκε από τους Άγγλους,   δικάστηκε από δικαστήριο της Καθολικής Εκκλησίας. Κατηγορήθηκε για μαγεία και ως αιρετική και καταδικάστηκε να καεί ζωντανή. Το 1920 η Καθολική Εκκλησία αποκατέστησε την Ζαν Ντ' Αρκ και την ανακήρυξε Αγία. Συμμετέχουν Αγγλικό κόρνο: Ασωνίτη Ιωάννα Βιολοντσέλο: Γιάννος Γιοβάνος Πιάνο: Μυρτώ Ακρίβου Ηλεκτρικό όργανο: Γιάννης Σφυρής  Το φωνητικό σύνολο "Eklipsis" αποτελούν οι : Αγάπη Παπαμήτσου (σοπράνο) Αθηνά Λιάσκα (σοπράνο) Βρακατσέλη Ιωάννα (άλτο) Λαμπρίδης Παναγιώτης (τενόρος) Μπόντας Βαγγέλης (Τενόρος) Σαραντάκος Σωτήρης (Μπάσσος) Μουσική διεύθυνση: Ματθαίος Λεγάκης
 • Τρίτη 02 Σεπτεμβρίου 2014

  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Μαέστρος: Χριστίνα Καλλιαρίδου Η εξαιρετική και με πλούσια δράση "Παιδική Χορωδία Κέρκυρας" θα αποδώσει χορωδιακά έργα από την Κέρκυρα, την Ελλάδα και από πολλά άλλα μέρη του κόσμου, με βασική θεματολογία εμπνευσμένη από  την θρησκευτική μουσική. Μερικά από τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν θα είναι παραδοσιακά και άλλα θα είναι της έντεχνης μουσικής. Τα κείμενα των τραγουδιών θα είναι στα ελληνικά, λατινικά, αγγλικά και γαλλικά.