ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2013

 • Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2013

  CAMMEDIA
  CAMMEDIA
  Cam-Media για ορχήστρα εγχόρδων, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μαθητές του Γυμνασίου Πάτμου   Μουσική, ιδέα, μουσική διδασκαλία και μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μούζας   Το Cam-Media είναι ένα μουσικό έργο συμμετοχικό και διαδραστικό. Συμμετοχικό, γιατί στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών, και διαδραστικό γιατί τα παιδιά έχουν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, με κάθε εκτέλεση να είναι διαφορετική και μοναδική. Το έργο αναφέρεται στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον του (φύση και φυσικά φαινόμενα, επέμβαση του ανθρώπου, καταστροφές, επικοινωνία, γλώσσα, τεχνολογία, κλπ). Το Cam-Media είναι γραμμένο ειδικά για την Καμεράτα, ενώ η εκτέλεση συνοδεύεται από ηχητικά εφφέ, μουσικά περιβάλλοντα και ηλεκτρονικούς ήχους από υπολογιστή επί σκηνής. Οι μαθητές συμμετέχουν μεταμορφώνοντας σε μουσικά όργανα υλικά της φύσης, ανακυκλώσιμα υλικά, αντικείμενα της καθημερινότητας μέχρι τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ χρησιμοποιούν το σώμα τους ή τη φωνή τους μέσα από τραγούδι ή απαγγελία. Οι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν μουσική, αλλά με τη βοήθεια απλών οδηγιών, συμπράττουν με τους επαγγελματίες μουσικούς της ορχήστρας.
 • Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2013

  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ
  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ
    συναυλία: "Αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά» Συναυλία της ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ σε διεύθυνση  Άλκη Μπαλτά «...φέγγω εμπρός στην Παναγιά»
 • Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2013

  Xορωδία κοριτσιών του Μουσικού Γυμνασίου Tallin της Εσθονίας
  Xορωδία κοριτσιών του Μουσικού Γυμνασίου Tallin της Εσθονίας
  Συναυλία: «Μουσική από την Εσθονία» Η χορωδία κοριτσιών του Μουσικού Γυμνασίου Tallin της Εσθονίας   Διεύθυνση Χορωδίας: Ingrid Korvits To  πρόγραμμα περιλαμβάνει θρησκευτικά χορωδιακά τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου